drag_handle
drag_handle
close
Kategori
Kundcase
Kundnamn
TGN Energy
Leverabler
Interaktivt demo

TGN Energy fick en interaktiv produktvisualisering över sina komplexa system

TGN Energy är en ledande aktör inom förnybar energi som strävar efter att vara en one-stop-shop för sina kunder. Med en mångsidig portfölj som omfattar allt från förnybar energiproduktion till avancerade tekniska lösningar som virtuella kraftverk, behövde TGN Energy en lösning för att visualisera sina lösningar.

Behövde förklara ett komplex tekniskt system på ett enkelt sätt

TGN Energy insåg behovet av att tydligt visualisera sina tekniska lösningar för att kunna förmedla deras omfattning och värde för sina kunder och intressenter. TGN Energy behövde en lösning som kunde göra deras komplexa tekniska system begripliga och övertygande. Då kontaktade de Mindboom. Men istället för en simpel 3D-visualisering, fick de en interaktiv Unreal Engine Demo som överträffade förväntningarna hos TGN Energy.

För att ta fram lösningen samarbetade de nära Mindboom hela vägen. Processen inleddes med att Mindboom samlade in information för att förstå produkten grundligt och bestämma nivån av detaljer och komplexitet för varje del. Genom en workshop fastställdes vilken information som skulle inkluderas i deras Unreal Engine Demo. Sen skapades en designskiss som visualiserade hela projektet från början till slut och visar hur alla delar ska samverka. Därefter utarbetades en storyboard för att definiera vilken information som ska visas och hur den ska presenteras.

Efter att TGN Energy godkänt designskissen och storyboarden påbörjade Mindbooms designers och programmerare arbetet med att utveckla lösningen. Arbetet genomfördes parallellt och med en effektiv tidsplan. Genom att arbeta i sprintar och hålla en nära kommunikation kunde de kontinuerligt utvärdera och anpassa lösningen efter behov. Detta arbetssätt gjorde att de snabbt kunde identifiera vad som fungerade bra och vad som behövde justeras för att slutresultatet skulle bli så bra som möjligt.

”Den interaktiva visualiseringslösningen visade inte bara vad systemet gjorde, utan också dess fördelar för samhället och kunderna. Nu kan vi visa hur de olika stegen i processen går till. Allt från hur man bygger ut förnybar energi till hur det påverkar ekonomin för både kunden och samhället. Vi visste inte att denna typ av lösning fanns innan Mindboom introducerade den för oss.”

- Tommy Bønsnæs, VD på TGN Energy.

1000 gånger bättre än en PowerPoint

TGN Energy använder sig främst av demon i säljdialoger och visar upp den på mässor där de nu på ett enkelt och tydligt sätt kan visa upp sina lösningar och dess värde. Säljteamet använder demon för att effektivt kommunicera fördelarna med TGN Energys lösningar. De är mycket nöjda med Mindbooms lösning och rekommenderar starkt deras tjänster till andra företag som behöver effektiva visualiseringslösningar.  

Genom att använda Mindbooms visualiseringslösning har TGN Energy kunnat öka sin försäljningseffektivitet genom att betydligt korta ner tiden det tar att förklara lösningen och dess effekt.  

Mindbooms kreativitet, lösningsorientering och snabba utförande har gjort dem till en pålitlig partner för TGN Energy i deras strävan att omdefiniera möjligheterna inom hållbar energi.

”Vi fick ett säljverktyg som är 1000 ggr bättre än en PowerPoint.”
– Fredrik Andersson, CTO TGN Energy.

TGN Energy jobbar vidare i Unreal Engine

En Unreal Engine Demo behöver aldrig vara slutgiltig, utan den kan utvecklas, anpassas och växa tillsammans med företaget. Vilket är precis vad TGN Energy kommer göra. De kommer fortsätta att bygga ut sin Unreal Engine för att visa fler produkter och fler scenarion.  

I sin första Unreal Engine kunde de demonstrera sitt virtuella kraftverk och hur det påverkar kundens företag eller fastighet. Nu har de planer för att bygga ut lösningen och visa hur deras lösningar kan användas och vilken effekt de kan ha för kommuner. Målet för TGN med denna typ av skräddarsydda demonstration är att komma så nära kundens verklighet som möjligt, så de kan få en exakt förståelse för hur det är att använda lösningen. Och med grunden redan på plats, är de redo att bygga vidare på sin 3D-värld av lösningar tillsammans med Mindboom.  

Hani Farran
VD & Creative Director

Boka ett intromöte med oss

Har du ett projekt du tycker passar oss och vill få en offert? 
Ta gärna kontakt så hjälper dig vidare.
receipt_long
Har du ett projekt du tycker passar oss och vill få en offert?