drag_handle
drag_handle
close
Kategori
Kundcase
Kundnamn
iCore Solutions
Leverabler
Infografik & illustrationer / 2D & 3D animation

Tack vare Mindboom kunde iCore förklara sina lösningar på ett enkelt och effektivt sätt

iCore är ett IT-bolag som erbjuder system-och integrationslösningar på ett sätt som automatiserar och förbättrar affärsprocesser, och hjälper företag att använda data på nya, innovativa sätt. De vill göra automatisering tillgänglig för alla, även för de som arbetar utanför IT-avdelningen. Med Mindbooms hjälp kan de nu förklara sina komplexa IT-lösningar på ett lätt sätt.

”Första gången någon fattar vad vi pratar om”

iCore och Mindboom har jobbat ihop i många år. Deras samarbete började efter att iCore under lång tid känt ett behov av att kunna visualisera sina lösningar på ett sätt som gör det enkelt att förstå. De hade haft möte med flera olika grafiska byråer men inte hittat vad de letar efter.  

”Efter mötet med Mindboom så tittade vi på varandra och sa: Vad hände där? Det var första gången någon faktiskt förstod vad vi pratade om”, berättar Thomas Madsen, marknadschef på iCore.  

Mindbooms team har en hög teknisk kompetens och förmågan att effektivt sålla och kategorisera information för att identifiera de viktigaste delarna. Efter samtal med iCore kunde de snabbt förstå hur iCores lösningar fungerar, och därefter ta fram visualiseringar som förklarar dem på ett enkelt sätt.  

”Hela teamet är så otroligt kompetenta och fulla av idéer. De tar till sig informationen vi ger dem, knådar tankarna och kommer tillbaka med riktigt bra lösningar”
— Annika Jörs, Marknadskoordinator på iCore Solutions.

Från ett Excel-ark till en interaktiv konfigurator

Thomas berättar om ett tillfälle när han tillsammans med sina kollegor tog fram ett Excel-ark över ekosystemet för e-handel. Ekosystemet inkluderade en mängd olika system och applikationer för retail, logistik och transport. De insåg att en grafisk överblick skulle göra deras arbete mer förståeligt för andra verksamheter och kunder. Thomas lyfte idén för Mindboom, som föreslog att man dessutom borde göra den interaktiv. Tillsammans utvecklade de en interaktiv konfigurator som visar iCores kunder hur deras systemkarta ser ut – eller kan se ut.  

”Med denna konfigurator kan kunden välja alla delar i sitt ekosystem och se hur de sitter ihop. De kan sedan spara integrationskartan och få den direkt till sin email”, berättar Thomas.

Konfiguratorn är användarvänlig och i linje med iCores grafiska profil. Förutom själva konfiguratorn gjorde Mindboom också en animation som snabbt och enkelt visualiserar konfiguratorns funktion och vilket värde användarna får.

”När vi på en mässa visade konfiguratorn så var det en besökare som direkt sa: ‘Den där lösningen skulle jag haft för ett år sedan!’ Det visar verkligen på Mindbooms kompetens att förklara något komplext på ett snabbt och lätt sätt”
— Thomas Madsen, marknadschef på iCore Solutions

Mindboom får varma rekommendationer

För iCore är Mindboom en kreativ medspelare. De har anlitats både av marknadsavdelningen och utvecklingsavdelningen för att ta fram ny design till hemsidan och designen för utvecklingen av My iCore, iCores kundportal.  

“Mindboom har gjort att vi fått ett tydligt bildspråk på en teknisk verksamhet. Det gör att vi enklare kan prata om problemställning och visa på lösningen. Vilket hjälpt oss enormt mycket och underlättat i säljprocessen”, berättar Thomas.  

“Vi kan varmt rekommendera Mindboom”, säger Annika. ”Utöver att de är väldigt proffsiga, så är de även otroligt härliga att jobba med. Det är alltid härlig stämning.”

Hani Farran
VD & Creative Director

Boka ett intromöte med oss

Har du ett projekt du tycker passar oss och vill få en offert? 
Ta gärna kontakt så hjälper dig vidare.
receipt_long
Har du ett projekt du tycker passar oss och vill få en offert?